Bredare och bredare bredband

Share:

Att ha hyggligt bredband hemma är viktigt. Sedan jag flyttade hit till min nuvarande adress har internetförbindelsen bara blivit bättre och bättre. Det började med hastigheten 100/10 Mbit. Det vill säga hundra megabit nerladdning och tio megabit uppladdning. Jag laddar upp ganska mycket också och det fanns tillfällen då 10 Mbit kändes lite klent. Inte så att det inte fungerar men en överföring tar rätt mycket längre tid.

Efter nåt år fick vi en ny bredbandsleverantör till bostadsrättsföreningen, nämligen Bahnhof. Då gick även hastigheten upp och vi fick 100/100 Mbit. Mycket bättre för mig som backar upp mycket till molnet. Nu är det dags för nästa nivå av hastighet. I nästa vecka installeras 1000/1000 Mbit i huset. Det ska bli spännande. Det är ju ett rejält hopp uppåt i hastighet. Åtminstone på papperet. Jag är inte helt övertygad om att man i praktiken får dessa hastigheter. Ju högre hastighet man själv har desto fler flaskhalsar på vägen kan uppstå.

Vi får väl se hur det fungerar när det väl är igång. Bara att testa med Speedtest. Extra skönt är det att vi har bredband inbakat i hyran och det blir inte ens dyrare för mig. Brf Sofieholm är en bra förening.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x