Söndag i mellanskåne

Share:

Söndag i Skåne

Söndag igen. Tog en tur med bilen och körde en runda i mellersta Skåne i det fina vädret.

Hardys i Höör

Började med en lunch hos Hardys i Höör. Har ju varit här förr då Hardys är ett favoritställe. God mat. Rekommenderas verkligen. Åt en ostburgare med mos. Perfekt start. Enda nackdelen så här i coronatider är att det brukar vara mycket folk på Hardys på helgerna. Det var en hel del även idag men det gick bra.

Frostavallen

Det var bra längesedan jag var av på Frostavallen. Minns att de hade en liten skidbacke med lift förr i världen. Men kunde inte se den idag. Den kanske har försvunnit? Jo, det verkar så enligt Sydsvenskan.

Bad i Vaxsjön

Nära Frostavallen ligger en badplats vid Vaxsjön. Som man kunde gissa i det vackra vädret så var det ganska fullsatt på badet. Stora som små. Hade inga badkläder med mig så det fick vara för min del. Men jag lägger badet på minnet. Det såg fint ut att bada där.

Jägersbo Camping

De som känner mig vet att jag inte dansar. Men jag har faktiskt hört talas om Jägersbo. Som förutom camping även var ett dansställe utanför Höör. Byggnaderna finns kvar men dansstället verkar vara nerlagt sen en tid tillbaka. Det såg ut som en fin liten camping. Även minigolfbanor som synes. Jag måste spela minigolf snart igen. Blev sugen när jag såg banorna.

Mitt i skogen

Hamnade på en jättelång grusväg mitt ute i skogen. Tror jag körde på den i 20 minuter. Utan att möta en enda annan bil. Det var riktigt lugnt och skönt i skogen. Min Fabia blev lite dammig av grusvägen. Smällar man får ta.

Arnolds Kannibalmuseum

Mitt ute i ingenstans, nåja en bit utanför Önneköp, ligger Arnolds Kannibalmuseum. Det var tyvärr stängt och nu när jag kom hem ser jag att man tydligen behöver boka besöket per telefon innan man åker dit. Arnold verkar ha besökt stora delar av världen om man läser på muséets hemsida. Låter som ett spännande besök.

Torna Hällestad kyrkogård

På vägen hem tog jag en tur inom Torna Hällestad kyrka. Kollade till gravplatserna för min farmor och farfar och min gammelfarmor och gammelfarfar. De var i bra ordning även om gravstenarna nog behövde en liten fix.

Summa summarum var det en fin söndag. Skåne är fint hela året men extra fint på sommaren.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x