Malmö Living – nytt, dyrt och högt

Malmö Living
Malmö Living, nytt höghus bredvid Malmö C.

Har man passerat Malmö Centralstation det senaste året har man knappast kunnat undvika att se att det byggts ett nytt höghus alldeles bredvid. Malmö Living heter huset eller husen eller till och med hela kvarteret eftersom hela bygget tar upp ett kvarter ungefär. Jag har sett lägenheter i höghuset vara till salu på Hemnet lite då och då. De är inte billiga precis. Inga som ryms i min budget. Även om det hade varit perfekt att bo granne med Centralstationen och ha en minuts gångväg till tågen som tar en fram till i stort sett alla resmål i alla riktningar.

Malmö Living Penthouse?

Har speciellt fastnat för lägenheterna högst upp i det 20 våningar höga huset. De med stora balkonger med en förmodad fantastiskt utsikt över staden. Det går att förmoda att dessa lägenheter är av penthouse-klass och pris därefter. Men att sitta på balkongen med en drink en varm sommarkväll i solnedgången slår nog det mesta. Det skulle till och med jag kunna stå ut med.

Malmö Living
En annan del av huset är kontor.
Malmö Living sett från Posthusplatsen
Malmö Living sett från Posthusplatsen.

Hela området bakom stationen har tidigare känts som helt dött. Visst, några kontor och så har det funnits men inget riktigt liv liksom. Hoppas att det blir mer liv och rörelse i dessa kvarter efterhand som det byggs nytt. Området har ett bra läge. Malmö Stad har rejäla planer för området norr om stationen. När allt är klart ser det riktigt coolt ut på visionsbilden för Nyhamnen. En helt ny stadsdel på toppenläge nära havet. Det är bara att hoppas att Malmö Stad kan göra som Köpenhamn och anlägga ett havnebad. Jag fortsätter att propagera för detta tills jag ser ett i Malmö. Det är inte kallare i vattnet här än i Köpenhamn så kom igen, havnebad till folket. Det behöver vi.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Articles: 194

Leave a Reply