Köttbullar med lingon, svensk klassiker

Köttbullar med lingon

Köttbullar med lingon, så typiskt svenskt. Enkelt att laga och väldigt gott. Tror det är en svensk maträtt som har tämligen gott rykte utomlands. Möbeljätten Ikea säljer ju den på sina varuhus. Tror förvisso att man till och med kan få pommes frites till den i utlandet. Det är ju helt fel. Ett riktigt fett no no. Så äter inte en riktig svensk köttbullar.

Hemlagade förstås

De bästa köttbullarna gör man hemma. Jag har lagat köttbullar ett otal gånger men tycker mig fortfarande inte hittat ett riktigt bra recept. Köttbullarna på bilden ovan var riktigt goda. De kommer från restaurangen Lilla Husman på Malmö Centralstation. Lagom i konsistensen och kryddningen. Jag vill inte ha köttbullar som är för hårda. Inga stenbumlingar typ. De ska inte vara mesiga i kryddningen men heller inte överdrivet starka.

Recept på köttbullar?

Har du något bra recept på klassiska svenska köttbullar att tipsa om så tar jag gärna emot det. Skriv gärna en kommentar i bloggen så fler kan ta del av det. Det vore toppen att testa lite nya recept på köttbullar. Inte recpet på julköttbullar och sådant trams bara för att vi lackar mot jul. Jag menar köttbullsrecept för året runt köttbullar.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Articles: 194

Leave a Reply