Dags att uppdatera – Till MacOS Catalina

Share:
Den som väntar på nåt gott. Förhoppningsvis.

Egentligen är ju Catalina en ö utanför Los Angeles i Kalifornien. Men det är förstås inget som hindrar Apple att döpa sin senaste version av MacOS till samma sak. Har tillbringat kvällen med att uppdatera datorn till Catalina. Det tog en stund att genomföra uppdateringen men nu är det gjort och datorn verkar fungera som vanligt. Det första som är tydligt efter uppdateringen är att det dyker upp mängder av dialogrutor där man behöver godkänna ditten och datten. Jag vet att det handlar om Apples iver att värna om den personliga integriteten. Ingen ska kunna utföra något utan att DU själv har godkänt det. Problemet som jag ser det är att efter femtioelva dialogrutor att klicka ja eller nej på så kommer man att tröttna och mer klicka ja i blindo. Och vad har man uppnått då? Nästan inget. Det borde väl ändå gå att ta fram teknologi som sköter godkännanden åt en på ett listigt sätt? Det hela påminner nästan om när Windows Vista härjade som värst.

Hur mycket jag än loggar in vill den att jag ska försöka igen…

En annan sak som stör ordentligt, och jag vet inte om det är en bugg eller om det ska vara så här, är att oavsett hur många gånger jag loggar in på mitt Apple ID så tycker den en kort stund senare att jag behöver logga in igen. Jag hoppas det är en bugg och att det kommer en fix snarast.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x