Superkilen och Nørrebro

Share:
Den Sorte Plads

Första gången jag besökte Superkilen på Nørrebro i Köpenhamn. Riktigt coolt torg eller plaza eller vad man nu ska kalla det. Blir inte klok på om hela området kallas Superkilen. I så fall består den av två delar. Den Sorte Plads och Den Røde Plads. Här fanns konst och lekplatser. Eller man kan också bara sitta och njuta av folklivet. Här passerar hela världen förbi.

Den Røde Plads
Den Røde Plads

På vägen tillbaka mot centrala Köpenhamn gick jag igenom en park (Nørrebroparken) söder om Superkilen som var mysig och full med folk i solskenet. Tyvärr var den även befolkad av en massa egendomliga individer som hade synpunkter på vad och vem man fotograferade. Jag orkade inte tjafsa med dem utan packade ner kameran.

H.C. Andersens gravsten

Ytterligare en bit söderut kan man ta en promenad genom kyrkogården “Assistens Kirkegård“. En gammal kyrkogård från 1760. Här är många kända danska personer begravda. Bland annat den kända diktaren och sagoberättaren H.C. Andersen.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x