Ekonomiklass – utfyllnadsklass på flyget

Ekonomiklass är utfyllnadsklass på planet. Hade de haft möjlighet hade du aldrig fått flyga med. Kollade på denna video som förklarar hur flygbolagen tjänar pengar på de olika klasserna på planet. Det är ju inte svårt att förstå varför economy class ger dig noll förmåner jämfört med business class och first class. Jag tänker på alla bonusprogram och hur det är totalt meningslöst att ens vara med i dem om man aldrig någonsin flyger i business class eller högre. På min senaste resa till Dubai med Swiss fick jag ihop 867 Status Miles på mitt Miles & More konto.

Totalt har jag lyckats skrapa ihop 1734 Status Miles. För att komma upp på nästa nivå i programmet behöver jag ytterligare 33266 Status Miles (eller 26 flight segments). Med tanke på att jag flyger max en till två gånger om året kommer det aldrig att hända. Poängen varar heller inte för evigt så de jag redan samlat ihop kommer att bli ogiltiga innan jag hinner upp i nästa klass. Hela systemet är riggat mot economy class resenärer. Bränn dina medlemskort i dessa så kallade lojalitetsprogram om du åker economy. Du måste resa i högre klasser och de flesta som gör det får sina biljetter betalda av någon annan.


Jag vet att jag låter lite bitter men jag har ingen möjlighet att betala någon business class på flyget med min lön. Inte heller har jag någon sponsor som alla självutnämnda flygexperter på YouTube som recenserar business class och first class kors och tvärs över planeten. Jag gillar att resa och tänker kämpa på för egen maskin för att kunna resa även i fortsättningen. Nog med rant. Vi hörs.

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Articles: 194

Leave a Reply