SEO för bloggen? En omöjlig uppgift?

SEO för bloggen? En omöjlig uppgift? Läste på lite om SEO (Search Engine Optimization) idag och inser att på en ny blogg kommer det att ta evig tid att bygga upp rank hos Google med flera. Min enda blogg med lite schvung är min ordinarie hemsida som hängt med i ungefär tio år. Jag tänker använda den här bloggen för att experimentera lite med bland annat SEO. Jag är nästan total gröngöling på det här så det är tur att webben svämmar över med tips om hur man får sin website att ranka högre. Formlerna för hur en webbsida rankas ändras också konstant så många tips är säkerligen inte speciellt relevanta längre.

Bloggen på jordens skuggsida
Bloggen på jordens skuggsida

Som jag förstår det så är hög kvalité på texterna alltid en viktig faktor. Som amatörskribent är det garanterat kämpigt att få till det. Fick ett mail från Amazon med lite SEO-tips som jag ska kika lite närmare på. De om någon borde ju känna till tricken. Inser att jag aldrig, vad jag än skriver om kommer att rankas i närheten av någon topplacering. Jag är nöjd om det kan få upp mig något ynka pinnhål från botten.

Men för fotobloggar då?

Hur man får en blogg med mycket foton och lite text att ranka högre med hjälp av SEO är nästa puck att ta tag i. Det är nämligen så mina bloggar ser ut. Mycket foto. Lite text. Jag har gott om bilder att experimentera med så det är möjligt att det går att hitta någon metod som fungerar bättre än min nuvarande. Jag vet med mig att jag skriver för lite text på inlägg som framförallt innehåller foton. Har gjort lite försök att hämta lite fri text från webben i de fall jag inte själv orkar skriva ihop nåt. Wikipedia är en bra källa för fri text som går att använda på sin egen blogg. Ett problem är kanske att sökmotorerna märker att man tagit texten rakt av? Förresten, vad fan är en nyckelordsfras och ett övergångsord?

Default image
Håkan Dahlström
Hej! Jag heter Håkan och är ägare av den här webbplatsen. Jag bor i Malmö. Gillar att fotografera, resa och laga mat.
Articles: 194

Leave a Reply